Waarom WooCommerce kiezen als e-commerce platform voor jouw webshop

waarom_woocommerce

Waarom WooCommerce kiezen als e-commerce platform voor jouw webshop

Waarom WooCommerce kiezen als e-commerce platform voor jouw webshop

Droom je ervan om een webshop te beginnen met je eigen online producten en diensten? Dan heb je geluk, want je eigen webshop oprichten is vandaag de dag helemaal niet moeilijk. Jouw eigen online winkel beginnen is zelfs kinderspel, maar er komt wel wat bij kijken. Hoe kies je nu een e-commerce platform dat het beste aansluit bij jouw voorkeuren? Het aanbod van e-commerce platformen is immers eindeloos! In deze blog geven we jou enkele redenen waarom wij fan zijn van WooCommerce als het ideale e-commerce platform voor jouw webshop!

Redenen om voor WooCommerce te kiezen

1. WooCommerce en WordPress… een onafscheidelijk duo!

Wie WordPress kent, zit bij WooCommerce goed! WooCommerce is een plug-in ontwikkeld door en voor WordPress! Als de basisbeginselen van WordPress je bekend zijn, kan je met WooCommerce in 1-2-3 een webshop opstarten! Wil je meer weten over de voordelen van WordPress? Lees dan zeker onze laatste blog over WordPress (link naar WordPress blog Beeld-Taal).

2. Snel en gebruiksvriendelijk een webshop opstarten

Technische kennis? Is voor niets nodig als je met WooCommerce werkt! Je geniet van talloze basisfunctionaliteiten omdat WooCommerce een uitbreiding is van WordPress. Daarom is het enorm eenvoudig om je eerste webshop te maken. Heb je toch hulp nodig? De WordPress community zorgt ervoor dat er voldoende tutorials en video’s zijn. Ze leggen je stap voor stap uit over hoe je succesvol een WooCommerce business kan starten.

3. GRATIS in aanschaf en geen maandelijkse kosten

WooCommerce is volledig gratis in aanschaf en de enige maandelijkse kosten die je maakt, zijn de eventuele betaalde plug-ins die je wenst te gebruiken en de hostingkosten. Wens je liever geen kosten te maken? Je kan al een prima webshop opzetten met gratis thema’s zonder enige bijkomende kosten! Bij WooCommerce kies je je budget volledig zelf.

4. Verkoop van alle producten en diensten mogelijk

Heb je kleren, etenswaren, diensten of whitepapers in de aanbieding? Voor elke dienst of product weet WooCommerce wel een geschikt thema voor jouw webshop. Voor elke categorie is er wel een gepaste plug-in of extensie die jouw webshop perfect aanvult.

5. Meester in zoekmachine optimalisatie (SEO)

Nog een belangrijk voordeel als uitbreiding van WordPress: Google houdt van de simpele code die WordPress hanteert omdat deze eenvoudig leest. Daarom profiteert WooCommerce eveneens van de vele SEO features die WordPress in zijn gamma heeft. Concurrent Shopify heeft qua SEO veel minder mogelijkheden.

6. Een duidelijk systeem met talloze mogelijkheden

Een webshop moet in functie van de maker functioneren, niet andersom. Bij de meeste e-commerce platformen hang je meestal vast aan hun manier van werken. Dankzij de vele updates en mogelijkheden, wordt er continu gezorgd voor een platform met de nieuwste snufjes.

7. Open Source Software voordeel

Wil je je website zelf beheren of heb je liever een derde partij dat dit voor jou kan doen? Je wint beiden sowieso aan aandeel. WooCommerce is uiterst flexibel en ontwikkelt zich razendsnel. Iedereen kan namelijk suggesties doen om het platform te verbeteren.

Overtuigd waarom je voor WooCommerce moet kiezen?

Ga dan zo snel mogelijk aan de slag met je eigen webshop! Mocht je hulp of advies nodig hebben bij de start van je eigen online winkel, kan je altijd op ons team rekenen voor advies. Wij bouwen graag jouw webshop, ook in 2018!

 

 

 

 

 

 

Metadescription

  • KEYWORD: ‘Waarom WooCommerce’
  • SLUG: blog-waarom-woocommerce
  • Titel: Waarom WooCommerce kiezen voor jouw webshop | Beeld-Taal
  • Tekst: Ben je benieuwd waarom WooCommerce van WordPress zo aangeraden wordt door ons? Ontdek het hier in onze blog en lees er alles over!