8 voordelen en 3 valkuilen van WordPress die je moet weten

8 voordelen en 3 valkuilen van WordPress die je moet weten

8 voordelen en 3 valkuilen van WordPress die je moet weten

Heb je ooit al gedroomd van je eigen website of blog? Dan heb je vast en zeker al van het gebruiksvriendelijke Wix, Drupal, Joomla of WordPress gehoord. Online je eigen trends, recepten, weetjes en outfits delen met de wereld was anno 2018 nog nooit zo simpel. Koploper WordPress heeft dan ook talloze redenen om als populairste CMS ( Content Management Systeem) uit de bus te komen. Maar liefst 28% van de websites wereldwijd zijn gebouwd met WordPress. Wat maakt het beheersysteem zo eenvoudig en wat zijn de risico’s? In onze blog zetten we 10 voordelen en 3 valkuilen van WordPress voor jou op een rijtje!

Voordelen om voor WordPress te kiezen

 

1. WordPress is een GRATIS gebruiksvriendelijk platform

Wist je dat een website maken met WordPress volledig gratis en gebruiksvriendelijk is? Als je met Microsoft Word kan werken, mag WordPress voor jou geen probleem zijn. Of je nu een beginner of een ervaren gebruiker bent, je hebt absoluut geen technische kennis nodig om de website van je dromen te bouwen. Bye bye HTML en CSS-stress!

 

2. WordPress en Google… a match made in heaven!

Ja hoor! Dankzij de gebruiksvriendelijke code van WordPress, kan Google jouw website met zijn ‘crawler’ perfect doorlezen. Daarnaast biedt WordPress je een melding aan via YOAST om je SEO (zoekmachine optimalisatie) op punt te houden. Onthoud wel dat je nog altijd schrijft voor je lezer, en niet voor Google! Goed opgebouwde teksten met een duidelijke structuur zijn dus een echte must.

 

3. Eindeloze mogelijkheden

Heb je een formulier op je website nodig? Wil je weten of je website SEO-vriendelijk is? Wil je een social media feed? …. Dit kan allemaal! WordPress heeft meer dan 20.000 betaalde en onbetaalde plug-ins beschikbaar om je website te verbeteren.

 

4. WooCommerce als webshop

Wil je meer te weten komen over de webshop-uitbreiding van WordPress WooCommerce? In onze WooCommerce  blog vind je hier alle uitgebreide informatie over.

 

5. Grote of kleine website? WordPress shows it all!

Wellicht denk je bij WordPress aan kleine websites en blogs. Dat is geen juiste insteek. WordPress is bijzonder schaalbaar. Bovendien kan je klein beginnen met een vijftal pagina’s en zo verder uitbreiden naar tientallen webpagina’s.

 

6. De WordPress community zit niet stil…

Bij WordPress wordt er non-stop gewerkt aan continue verbetering. WordPress heeft een hoop vrijwilligers die staan te springen om de CMS te vernieuwen en te voorzien van de nieuwste technische snufjes. Gemiddeld komen er maar liefst 8 updates per jaar uit!

 

7. Open Source Software

Wil je je website zelf beheren of heb je liever een derde partij dat dit voor jou kan doen? Jullie winnen beiden sowieso aan aandeel. WordPress is enorm flexibel en laat toe om meerdere personen in het platform te laten werken. Iedereen kan en mag ermee werken!

 

8. Responsive design? Geen probleem!

Mobile is wat de klok slaagt in 2018. Dankzij het responsive design van WordPress hoef je je geen zorgen te maken of je website voldoende zichtbaar is op allerlei apparaten zoals je smartphone of tablet.

 

Kijk uit voor de nadelen van WordPress

 

1. Hoe zit het met de veiligheid?

WordPress heeft net zoals elke andere interface wel eens te maken met een safety risk.  Hackers durven hier gretig op in te spelen. Toch is er geen reden tot paniek. Wanneer er een error ontdekt wordt, is dit meestal in no-time opgelost door de WordPress-community.

 

2. Let op met een trage laadtijd van je pagina

Too much is te veel! Veel plug-ins of ingewikkelde webthema’s kunnen de laadtijd van je site enorm vertragen. Denk daarom eerst goed na over welke thema’s en plug-ins je wilt gebruiken.

 

3. Updates, updates, updates!

Door de vele updates die WordPress moet doorvoeren, moet je toch redelijk vaak je WordPress-website updaten en vernieuwen. Dit vraagt toch enige technische kennis en geduld. Wil je liever je website laten maken door een WordPress-expert? Neem gerust contact met ons op en bekijk wat we voor jouw website kunnen betekenen.